Ενίσχυση του ανοσοποιητικού εν μέσω πανδημίας. Ο ρόλος των βιταμινών και των μετάλλων.
There is no translation available.

Η ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού είναι ένα από τα πιο επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν του ανθρώπους εν μέσω πανδημίας. Είναι γνωστό πως οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία προστατεύουν από τις λοιμώξεις κάνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα πιο ανθεκτικό και εξασφαλίζοντας μια ταχύτερη ανάρρωση.

Δείτε ποιες είναι οι κύριες βιταμίνες, μέταλλα και φυσικές υπερτροφές που αποτελούν αδιαμφισβήτητα όπλα στη μάχη κατά των ιώσεων, του κρυολογήματος και φυσικά του Covid – 19.

Βιταμίνη Α

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες βιταμίνες που οφείλει να λαμβάνει ο ανθρώπινος οργανισμός προκειμένου να είναι υγιής. Η βιταμίνη Α προάγει την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος ενισχύοντας τη λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων, αυξάνοντας την ανταπόκριση των αντισωμάτων στα αντιγόνα και παίζοντας αντιικό ρόλο. Οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες εμποδίζουν την ανάπτυξη ασθενειών στον οργανισμό.

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην σύνθεση της αιμοσφαιρίνης και κατά συνέπεια στη μεταφορά του οξυγόνου στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Επιπροσθέτως, συμβάλλουν στον μεταβολισμό των κυτοκινών, των αμινοξέων και των αντισωμάτων, επηρεάζοντας σημαντικά τόσο την φυσική, όσο και την επίκτητη ανοσία.

Βιταμίνη D: το υπερόπλο κατά του κορωνοϊού

Η βιταμίνη D δικαίως έχει κερδίσει τον τίτλο της ασπίδας κατά του Κορωνοϊού από την στιγμή που αποδείχθηκε ότι δυσχεραίνει την είσοδό του στα κύτταρα. Πιο συγκεκριμένα, οι μελέτες έδειξαν ότι η βιταμίνη D καταστέλλει τον υποδοχέα CD 26, ο οποίος βρίσκεται στην επιφάνεια των κυττάρων και θεωρείται ότι διευκολύνει την είσοδο των ιών.

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε είναι ο No1 αντιοξειδωτικός παράγοντας του οργανισμού καθώς προστατεύει την κυτταρική μεμβράνη από την υπεροξείδωση των λιπιδίων, κάτι που αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ψευδάργυρος

Ο ρόλος του ψευδάργυρου στους μηχανισμούς ανοσίας του οργανισμού είναι γνωστός εδώ και χρόνια. Ρυθμίζει τη δράση των λεμφοκυττάρων και συμβάλλει στην ανάπτυξη των ουδετερόφιλων που είναι οι φυσικοί «εχθροί» των ξένων εισβολέων. Η ανεπάρκειά του κάνει τον οργανισμό ευαίσθητο σε πλειάδα παθογόνων.

Μουρουνέλαιο

Πρόκειται για μια φυσική υπερτροφή γνωστή για τα ευεργετήματά της στην υγεία εδώ και δεκαετίες. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη D και ω-3 λιπαρά οξέα, προστατευτεί από αναπνευστικές λοιμώξεις όπως αυτή του κορωνοϊού.

Το Liovital AD είναι ένα προηγμένο συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει τις βιταμίνες Α, B1, E, D και επιπλέον ψευδάργυρο μουρουνέλαιο, γλυκίνη, γύρη και βασιλικό πολτό. Η αποκλειστική σύνθεσή του με συνεργιστική δράση των παραπάνω συστατικών προάγει την μακροπρόθεσμη ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και την προστασία του από το οξειδωτικό στρες.