CEFACLORIL

0,00€
Άνευ ΦΠΑ: 0,00€
Ποσότητα:  

Φαρμακοτεχνική Μορφή / Περιεκτικότητα / Συσκευασία:

Κοκκία για πόσιμο εναιώρημα, 500mg/5ml. Φιαλίδιο των 60ml.

Κάψουλες σκληρές των 500mg/cap. Κουτί των 12 καψουλών.

Δοσολογία:

Ενήλικες: 250 - 500mg κάθε 8 ώρες.

Παιδιά: 20 - 40mg/kg βάρος σώματος/24ωρο σε 3 ίσες δόσεις.

Κεφακλόρη:

Κεφαλοσπορίνη β’γενεάς, αποτελεσματική έναντι ποικιλίας Gram+ και Gram- μικροβίων για Μέση πυώδης ωτίτιδα, Οξεία βρογχίτιδα και οξείες εξάρσεις χρόνιας βρογχίτιδας, φαρυγγίτιδα και αμυγδαλίτιδα, πνευμονία, μη επιπεπλεγμένες λοιμώξεις του ουροποιογεννητικού συστήματος, λοιμώξεις του δέρματος και μαλακών μορίων, παραρρινοκολπίτιδα.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο Φύλλο Οδηγιών Χρήσης

 

 

CEFACLORIL

(CEFACLOR)

Κάψουλες, 500MG/CAP

Κοκκία για πόσιμο εναιώρημα, 500MG/5ML

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ

 

 

1. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

 

 

 

 

 

1.1 Ονομασία

CEFACLORIL

 

1.2 Σύνθεση

α) Κάψουλες

Δραστική Ουσία: Μονοϋδρικό άλας της κεφακλόρης

Έκδοχα: Lactose Monohydrate, Pregelatinised Starch, Magnesium Stearate

Σύνθεση κενής κάψουλας No 0 White (body 60%)-Dark green (cap 40%): Indigocarmine-FD & C Blue 2, Ε132, Quinoline Yellow Ε104, CI 47005, Titanium Dioxide E171, CI 77891, Water, Gelatin

 

β) Κοκκία για πόσιμο εναιώρημα

Δραστική Ουσία: Μονοϋδρικό άλας της κεφακλόρης

Έκδοχα: Sodium Lauryl Sulfate (purified), Emulsion Silicone 30%, Erythrosine Ε127, CI 45430, Methylcellulose 15, Xanthan gum, Pregelatinised Maize Starch,  Strawberry, Sucrose.

 

1.3 Φαρμακοτεχνικές μορφές

Υπάρχουν οι ακόλουθες δύο (2) φαρμακοτεχνικές μορφές:

α) Κάψουλες

β) Κοκκία για παρασκευή πόσιμου εναιωρήματος

 

1.4 Περιεκτικότητα σε δραστική ουσία

α) Κάψουλες

- Κάψουλες των 500 mg κεφακλόρης

 

β) Κοκκία για πόσιμο εναιώρημα

- Κοκκία για παρασκευή πόσιμου εναιωρήματος 500 mg κεφακλόρης/ 5 ml.

 

1.5 Περιγραφή-Συσκευασία

α) Κάψουλες των 500 mg

Η χάρτινη εξωτερική συσκευασία περιέχει 12 κάψουλες σε 3 blisters των 4 καψουλών το καθένα.

 

β) Κοκκία για πόσιμο εναιώρημα 500 mg/5 ml. Η χάρτινη εξωτερική συσκευασία περιέχει φιαλίδιο χωρητικότητας 60 ml, που περιέχει μικρά κοκκία (σκόνη) για

ανασύσταση στα 60 ml.

 

1.6 Φαρμακοθεραπευτική κατηγορία

Αντιβιοτικό

 

1.7 Υπεύθυνος κυκλοφορίας

ΑDELCO - ΧΡΩΜΑΤΟΥΡΓΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΑΦΩΝ Ε. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ Α.Ε

Πειραιώς 37, 183 46 Μοσχάτο – Αθήνα,

Τηλ.: 2104819311-4 Fax: 2104816790

 

1.8 Παρασκευαστής/Συσκευαστής

REMEDINA Α.Β.Ε.Ε.

Γούναρη 23 & Άρεως
13451, Καματερό Αττικής
Τ. +30 210 2385552 – 2385979
F. +30 210 2311355

 

2. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

 

2.1 Γενικές πληροφορίες

To CEFACLORIL είναι αντιβιοτικό το οποίο ανήκει στην ομάδα των ημισυνθετικών κεφαλοσπορινών 2ης γενιάς και προορίζεται για από του στόματος χορήγηση.

 

2.2Ενδείξεις

To CEFACLORIL ενδείκνυται στη θεραπεία των ακόλουθων λοιμώξεων, όταν αυτές προκαλούνται από τα αναφερόμενα κατωτέρω στελέχη μικροοργανισμών, εφόσον είναι ευαίσθητα σε αυτό:

 

Μέση πυώδης ωτίτιδα προκαλούμενη από S. pneumoniae, Η. influenzae, Staphylococci (εξαιρουμένων των στελεχών που είναι ανθεκτικά στη μεθικιλλίνη), S.pyogenes (β-αιμολυτικοί Στρεπτόκοκκοι ομάδας Α) και M.catarrhalis.

 

Οξεία βρογχίτιδα και οξείες εξάρσεις χρόνιας βρογχίτιδας που προκαλούνται από S.pneumoniae, Η. influenzae (συμπεριλαμβανομένων των στελεχών τα οποία παράγουν β-λακταμάση), Η. parainfluenzae, M.catarrhalis (συμπεριλαμβανομένων των στελεχών τα οποία παράγουν β-λακταμάση), S.aureus εφόσον η ευαισθησία τους επιβεβαιωθεί in vitro.

 

Φαρυγγίτιδα και αμυγδαλίτιδα που προκαλούνται από S.pyogenes (β-αιμολυτικοί στρεπτόκοκκοι ομάδας Α).

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η πενικιλλίνη αποτελεί συνήθως το φάρμακο εκλογής για τη θεραπεία και την πρόληψη των στρεπτοκοκκικών λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένης και της προφύλαξης από το ρευματικό πυρετό.

Η κεφακλόρη είναι γενικά αποτελεσματική στην εκρίζωση των στρεπτόκοκκων από το στοματοφάρυγγα. Όμως, δεν υπάρχουν διαθέσιμες επαρκείς πληροφορίες ως προς την αποτελεσματικότητά της στην πρόληψη του ρευματικού πυρετού).

 

Πνευμονία σε ασθενείς της κοινότητας που προκαλείται από S.pneumoniae (ελαφράς βαρύτητας περιπτώσεις), H.influenzae (συμπεριλαμβανομένων των στελεχών τα οποία παράγουν β-λακταμάση), και M.catarrhalis (συμπεριλαμβανομένων των στελεχών τα οποία παράγουν β-λακταμάση).

 

Μη επιπεπλεγμένες λοιμώξεις του ουροποιογεννητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων της πυελονεφρίτιδας και κυστίτιδας, (με ταυτόχρονη κάλυψη για τα αναερόβια) που προκαλούνται από E.coli, P.mirabilis, Klebsiella spp.

 

 Λοιμώξεις του δέρματος και μαλακών μορίων, που προκαλούνται από Staphylococcus aureus (συμπεριλαμβανομένων των στελεχών που παράγουν β-λακταμάση) και S.pyogenes (ομάδα Α των β-αιμολυτικών στρεπτόκοκκων).

 Οι σταφυλόκοκκοι οι ανθεκτικοί στην πενικιλλίνη είναι ανθεκτικοί και στην κεφακλόρη.

 

Παραρρινοκολπίτιδα που προκαλείται από ευαίσθητα στελέχη των μικροοργανισμών H.influenzae  (συμπεριλαμβανομένων των στελεχών που παράγουν β-λακταμάση), S.pyogenes (β-αιμολυτικός στρεπτόκοκκος ομάδας Α), S.pneumoniae, M.catarrhalis και S. Aureus (συμπεριλαμβανομένων των στελεχών που παράγουν β-λακταμάση). Οι σταφυλόκοκκοι οι ανθεκτικοί στην πενικιλλίνη είναι ανθεκτικοί και στην κεφακλόρη. Στη χρόνια μορφή απαιτείται συνήθως προσθήκη και ενός άλλου αντιμικροβιακού παράγοντα, δραστικού στους αναερόβιους οργανισμούς.

 

Για να καθοριστεί ο παθογόνος μικροοργανισμός που προκαλεί τη λοίμωξη καθώς και η ευαισθησία του στην κεφακλόρη, πρέπει να γίνουν κατάλληλες βακτηριολογικές μελέτες. Η θεραπευτική αγωγή μπορεί να αρχίσει εν αναμονή των αποτελεσμάτων των συγκεκριμένων μελετών. Ανάλογα με τα ευρήματα προσαρμόζεται και η αντιμικροβιακή αγωγή.

 

2.3 Αντενδείξεις

Υπερευαισθησία σε οποιοδήποτε από τα συστατικά του προϊόντος. Η χορήγησή του αντενδείκνυται σε ασθενείς με γνωστή υπερευαισθησία στην κεφακλόρη και άλλες κεφαλοσπορίνες, καθώς και με ιστορικά αναφυλακτικής αντίδρασης στις πενικιλλίνες.

 

2.4 Ειδικές προφυλάξεις και προειδοποιήσεις κατά τη χρήση

2.4.1 Γενικές

Πριν από την έναρξη της θεραπείας με κεφακλόρη, πρέπει να ληφθεί προσεκτικά ιστορικό προκειμένου να καθοριστεί εάν ο ασθενής είχε εμφανίσει αντιδράσεις υπερευαισθησίας στις κεφαλοσπορίνες, τις πενικιλλίνες ή σε άλλα φάρμακα κατά το παρελθόν. To CEFACLORIL πρέπει να χορηγείται με προσοχή σε ασθενείς ευαίσθητους στην πενικιλλίνη.

Σε περίπτωση εκδήλωσης αλλεργικής αντίδρασης από την χορήγηση CEFACLORIL, η λήψη του φαρμάκου πρέπει να διακοπεί και να ενημερωθεί ο θεράπων ιατρός.

Σε σοβαρές περιπτώσεις οξείας υπερευαισθησίας μπορεί να απαιτηθεί λήψη μέτρων επείγουσας αντιμετώπισης.

Τα αντιβιοτικά, συμπεριλαμβανομένης και της κεφακλόρης πρέπει να χορηγούνται με προσοχή σε κάθε ασθενή ο οποίος έχει εμφανίσει κάποια μορφή αλλεργίας, ιδίως σε φάρμακα.

Ψευδομεμβρανώδης κολίτις έχει αναφερθεί μετά από χορήγηση όλων σχεδόν των αντιβιοτικών ευρέoς φάσματος (συμπεριλαμβανομένων των μακρολιδών, των ημισυνθετικών πενικιλλινών και των κεφαλοσπορινών). Ως εκ τούτου, σε περιπτώσεις ασθενών οι οποίοι εκδηλώνουν διάρροια με τη χρήση αντιβιοτικών απαιτείται ενημέρωση του θεράποντος ιατρού. Συνήθως, αρκεί και μόνο η  απλή διακοπή της χορήγησης του φαρμάκου για να υποχωρήσουν οι ήπιες περιπτώσεις ψευδομεμβρανώδους κολίτιδος. Σε περιστατικά μέτριας βαρύτητας ή σε σοβαρές περιπτώσεις, πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

 

Δεν έχουν καθορισθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου σε βρέφη μικρότερα του ενός (1) μηνός.

 

Το CEFACLORIL πρέπει να χορηγείται με προσοχή σε ασθενείς με ιδιαίτερα σοβαρή βλάβη της νεφρικής λειτουργίας. Συνήθως δεν απαιτείται προσαρμογή της δοσολογίας σε ασθενείς με μέτρια ή σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια. Απαιτείται, όμως, συχνός κλινικός και εργαστηριακός έλεγχος κατά τη διάρκεια της αγωγής.

 

H μακροχρόνια χορήγηση αντιβιοτικών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ανθεκτικών μικροοργανισμών (επιλοίμωξη). Σημαντική είναι η προσεκτική παρακολούθηση του ασθενούς. Εάν κατά τη διάρκεια της αγωγής εμφανισθεί επιλοίμωξη, πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

 

2.4.2 Ηλικιωμένοι

To CEFACLORIL μπορεί να χορηγηθεί και σε ηλικιωμένους ασθενείς (βλ. και Δοσολογία).

 

2.4.3 Κύηση

To CEFACLORIL πρέπει να χορηγείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μόνον όταν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο.

 

2.4.4 Γαλουχία

Δεν είναι γνωστή η επίδραση του φαρμάκου επί των βρεφών τα οποία θηλάζουν. Απαιτείται προσοχή όταν το CEFACLORIL χορηγείται σε μητέρα η οποία θηλάζει.

 

2.4.5 Παιδιά

To CEFACLORIL ενδείκνυται για χορήγηση σε παιδιά (βλ. Παρ. 2.2 Ενδείξεις και Παρ. 2.6 Δοσολογία και Χορήγηση).

Δεν έχουν καθορισθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου σε βρέφη μικρότερα του 1 μηνός.

 

2.4.6 Επίδραση στην ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανημάτων

To CEFACLORIL είναι ασφαλές και δεν αναμένεται να προκαλέσει επίδραση στην ικανότητα οδήγησης των ασθενών.

 

2.4.7 Ιδιαίτερες προειδοποιήσεις για τα περιεχόμενα έκδοχα

Τα κοκκία για πόσιμο εναιώρημα περιέχουν ζάχαρη. Αν ο γιατρός σας σας έχει πει ότι έχετε δυσανεξία σε μερικά σάκχαρα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε αυτό το φαρμακευτικό προϊόν.

 

2.5 Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα ή ουσίες

Πρέπει να αναφέρετε στον ιατρό σας κάθε άλλο φάρμακο που τυχόν λαμβάνετε. Σπάνιες περιπτώσεις αυξημένης αντιπηκτικής δράσης έχουν παρατηρηθεί με την ταυτόχρονη χορήγηση κεφακλόρης με αντιπηκτικές ουσίες χορηγούμενες από του στόματος (βαρφαρίνη).

Η απέκκριση του CEFACLORIL από τους νεφρούς αναστέλλεται από την προβενεσίδη όπως συμβαίνει και με άλλα αντιβιοτικά.

Όταν το CEFACLORIL χορηγείται μαζί με τετρακυκλίνες ή χλωραμφενικόλη, έχει ανταγωνιστικό αποτέλεσμα.

 

2.6 Δοσολογία και χορήγηση

Το CEFACLORIL χορηγείται από του στόματος, με ή χωρίς φαγητό.

 

Ενήλικες: Η συνιστώμενη δοσολογία είναι 250mg κάθε 8 ώρες, διπλασιαζόμενη σε σοβαρές λοιμώξεις.

Δόσεις μέχρι 4g/ημερησίως έχουν χορηγηθεί με ασφάλεια σε ενήλικες ασθενείς για 28 ημέρες, ωστόσο η συνολική ημερήσια δοσολογία να μην υπερβαίνει το όριο αυτό.

 

Παιδιά ηλικίας άνω του 1 μηνός: Η συνήθης δοσολογία στα παιδιά είναι 20-40 mg/kg ημερησίως διαιρεμένη σε τρεις ίσες δόσεις.

Η συνιστώμενη δοσολογία για περιπτώσεις βρογχίτιδας και πνευμονίας είναι 20mg/kg/ημερησίως σε τρεις διαιρεμένες δόσεις. Η συνήθης δοσολογία για σοβαρές λοιμώξεις (όπως πνευμονία), μέση ωτίτιδα ή λοιμώξεις που προκαλούνται από λιγότερο ευαίσθητους μικροοργανισμούς, είναι 40mg/kg ημερησίως σε τρεις διαιρεμένες δόσεις. Μέγιστη συνιστώμενη δόση στα παιδιά είναι 1g ημερησίως.

Δίνονται τα ακόλουθα παραδείγματα υπολογισμού δοσολογίας.

 

  1. Δοσολογία εναιωρήματος CEFACLORIL (για δόση 20 mg/kg ημερησίως)

 

 

ΜΟΡΦΗ ΕΝΑΙΩΡΗΜΑΤΟΣ CEFACLORIL

 

Βάρος σώματος παιδιού

 

125mg/5ml

 

250mg/5ml

 

375mg/5ml*

 

9kg

½ κουταλάκι/8ωρο

-

-

18kg

1 κουταλάκι/8ωρο

½ κουταλάκι/8ωρο

½ κουταλάκι/12ωρο*

 

 

 

  1. Δοσολογία εναιωρήματος CEFACLORIL (για δόση 40 mg/kg ημερησίως)

 

 

ΜΟΡΦΗ ΕΝΑΙΩΡΗΜΑΤΟΣ CEFACLORIL

 

Βάρος σώματος παιδιού

125mg/5ml

250mg/5ml

375mg/5ml*

 

9kg

1κουταλάκι/8ωρο

½κουταλάκι/8ωρο

½ κουταλάκι/12ωρο*

18kg

-

1 κουταλάκι/8ωρο

1 κουταλάκι/12ωρο*

 

     Σημείωση: 1 κουταλάκι αντιστοιχεί σε 5ml

 

*Στη θεραπεία της μέσης ωτίτιδας και φαρυγγίτιδας, η συνολική ημερήσια δόση, μπορεί να διαιρεθεί και να χορηγηθεί ανά 12ωρο.

 

Το CEFACLORIL μπορεί να χορηγηθεί και σε ασθενείς με μέτρια ή σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια στους οποίους η συνιστώμενη δοσολογία συνήθως παραμένει αμετάβλητη (βλ. επίσης  Παρ. 2.4.1, Γενικές προφυλάξεις και προειδοποιήσεις κατά τη χρήση).

 Στη θεραπεία λοιμώξεων από β-αιμολυτικούς στρεπτόκοκκους η αγωγή με  CEFACLORIL πρέπει να χορηγείται επί 10 ημέρες τουλάχιστον.

 

2.7 Υπερδοσολογία και αντιμετώπιση

Στα τοξικά συμπτώματα τα οποία συνοδεύουν την υπερδοσολογία, μπορεί να συμπεριλαμβάνονται: ναυτία, έμετοι, επιγαστρική δυσφορία και διάρροια. Η σοβαρότητα της επιγαστρικής δυσφορίας και της διάρροιας είναι δοσοεξαρτώμενη. Όταν άλλα συμπτώματα είναι παρόντα, αυτά μπορεί να είναι δευτερογενή και να οφείλονται σε υποκείμενη νόσο, αλλεργική αντίδραση ή σε άλλη δηλητηρίαση.

Σε περίπτωση υπερδοσολογίας να απευθυνθείτε στον ιατρό σας ή στα πλησιέστερο νοσοκομείο. (Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων Αθήνας: 2107793777).

 

2.8 Ανεπιθύμητες ενέργειες

Οι ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες έχουν αναφερθεί σε ασθενείς με CEFACLORIL.

 

Αντιδράσεις Υπερευαισθησίας:Δερματικά εξανθήματα, κνησμός, κνίδωση και θετική δοκιμασία άμεσης Coombs. Σπάνια, πυρετός, αναφυλαξία (περισσότερο συχνή σε ασθενείς με ιστορικό αλλεργίας στην πενικιλλίνη), πολύμορφο ερύθημα, σύνδρομο Stevens-Johnson.

 

Συμπτώματα εκ του γαστρεντερικού συστήματος: Διάρροια, ναυτία, έμετοι και επιγαστρικός φόρτος. Σπάνια, ψευδομεμβρανώδης κολίτις μπορεί να εμφανισθεί κατά τη διάρκεια ή μετά τη θεραπεία με αντιβιοτικά. Όπως και με την χορήγηση των πενικιλλινών και άλλων κεφαλοσπορινών, σπάνια έχουν αναφερθεί παροδική ηπατίτιδα και χολοστατικός ίκτερος.

 

Επιλοιμώξεις από ανθεκτικούς μικροοργανισμούς μπορεί να εμφανισθούν.

Σπάνια έχουν αναφερθεί ηωσινοφιλία, θρομβοκυττοπενία, αναστρέψιμη διάμεσος νεφρίτις, κνησμός γεννητικών οργάνων, κολπίτις.

 

Οι ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες έχουν αναφερθεί σε ασθενείς υπό αγωγή με CEFACLORIL, χωρίς η αιτιολογική συσχέτιση να είναι σαφής:

 

Κεντρικό νευρικό σύστημα: Σπάνια έχουν αναφερθεί ανησυχία, νευρικότητα, αϋπνία, σύγχυση, υπερτονία, ζάλη, κεφαλαλγία, παραισθήσεις και υπνηλία.

 

Ήπαρ: Παροδικές αυξήσεις στις τιμές των SGOT, SGPT και της αλκαλικής φωσφατάσης. Σπάνια ηπατική δυσλειτουργία, συμπεριλαμβανομένης της χολόστασης.

 

Αίμα και λεμφικό σύστημα: Παροδική λεμφοκυττάρωση, λευκοπενία και σπάνια έχουν αναφερθεί αιμολυτική αναιμία, ακοκκιοκυτταραιμία και αναστρέψιμη ουδετεροπενία. Σπάνια επίσης, έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις αυξημένου χρόνου προθρομβίνης με ή χωρίς αιμορραγία σε ασθενείς που ελάμβαναν συγχρόνως κεφακλόρη και βαρφαρίνη. Υποθρομβιναιμία μπορεί να παρατηρηθεί λόγω μειωμένης παραγωγής βιταμίνης Κ εκ διαταραχής της εντερικής χλωρίδας.

 

 

Νεφροί: Παροδική αύξηση του BUN ή της κρεατινίνης και παθολογικά ευρήματα στη γενική ούρων.

 

Αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών

Εάν παρατηρήσετε κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια, ενημερώστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό ή τον/την νοσοκόμο σας. Αυτό ισχύει και για κάθε πιθανή ανεπιθύμητη ενέργεια που δεν αναφέρεται στο παρόν φύλλο οδηγιών χρήσης. Μπορείτε επίσης να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες απευθείας στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Mεσογείων 284, GR-15562 Χολαργός, Αθήνα, Τηλ: + 30 21 32040380/337, Φαξ: + 30 21 06549585,Ιστότοπος: http://www.eof.gr).Μέσω της αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών μπορείτε να βοηθήσετε στη συλλογή περισσότερων πληροφοριών σχετικά με την ασφάλεια του παρόντος φαρμάκου.

 

2.9 Ημερομηνία λήξης του προϊόντος

Η ημερομηνία λήξης αναγράφεται στη συσκευασία.

 

2.10 Τι πρέπει να γνωρίζει ο ασθενής σε περίπτωση που παραλείψει να πάρει κάποια δόση

Σε περίπτωση που παραλείψατε μία δόση, να πάρετε τη δόση αμέσως μόλις το θυμηθείτε. Εάν πλησιάζει η ώρα για την επόμενη δόση, μην πάρετε τη δόση που παραλείψατε και συνεχίστε όπως πριν.

 

2.11 Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

CEFACLORIL κάψουλες: Φυλάσσεται σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 25οC, σε σκοτεινό και ξηρό χώρο, σε θέση την οποία δε βλέπουν και δεν προσεγγίζουν τα παιδιά.

CEFACLORIL κοκκία για πόσιμο εναιώρημα: Φυλάσσεται σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 25οC, σε σκοτεινό και ξηρό χώρο, σε θέση την οποία δε βλέπουν και δεν προσεγγίζουν τα παιδιά.

Μετά την ανασύσταση το προϊόν φυλάσσεται σε ψυγείο για 14 ημέρες (2οC-8oC).

2.12 Ημερομηνία τελευταίας αναθεώρησης του φύλλου οδηγιών

05/2015

 

3. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

  • Το φάρμακο αυτό σας το έγραψε ο γιατρός σας μόνο για το συγκεκριμένο ιατρικό σας πρόβλημα. Δεν θα πρέπει να το δίνετε σε άλλα άτομα ή να το χρησιμοποιείτε για κάποια άλλη πάθηση, χωρίς προηγουμένως να έχετε συμβουλευτεί το γιατρό σας.
  • Εάν κατά τη διάρκεια της θεραπείας εμφανισθεί κάποιο πρόβλημα με το φάρμακο, ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας ή το φαρμακοποιό σας.
  • Εάν έχετε οποιαδήποτε ερωτηματικά γύρω από τις πληροφορίες που αφορούν το φάρμακο που λαμβάνετε ή χρειάζεσθε καλύτερη ενημέρωση για το ιατρικό σας πρόβλημα μη διστάσετε να ζητήσετε τις πληροφορίες αυτές από το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.
  • Για να είναι αποτελεσματικό και ασφαλές το φάρμακο που σας χορηγήθηκε θα πρέπει να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες που σας δόθηκαν.
  • Για την ασφάλεια σας και την υγεία σας είναι απαραίτητο να διαβάσετε με προσοχή κάθε πληροφορία που αφορά το φάρμακο που σας χορηγήθηκε.
  • Να μην διατηρείτε τα φάρμακα σε ερμάρια του λουτρού, διότι η ζέστη και η υγρασία μπορεί να αλλοιώσουν το φάρμακο και να το καταστήσουν επιβλαβές για την υγεία σας.
  • Να μην κρατάτε φάρμακα που δεν τα χρειάζεστε πλέον ή που ήδη έχουν λήξει.
  • Για την μεγαλύτερη ασφάλεια κρατάμε όλα τα φάρμακα σε ασφαλές μέρος μακριά από τα παιδιά.

 

 

4. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ

 

Το φάρμακο αυτό χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0202-0515