NEO-MYCODERMOL

0,00€
Άνευ ΦΠΑ: 0,00€
Ποσότητα:  

Φαρμακοτεχνική Μορφή / Περιεκτικότητα / Συσκευασία:

Διάλυμα εξωτερικής χρήσης 1% w/v. Φιαλίδιο των 20ml.

Κρέμα εξωτερικής χρήσης 1% w/w. Σωληνάριο των 20g.

Δοσολογία:

Τοπική εφαρμογή διαλύματος ή κρέμας, δύο φορές την ημέρα.

Κυκλοπιροξολαμίνη:

Για τοπική αγωγή δερματικών λοιμώξεων όπως η τριχοφυτίαση, η μονιλίαση και η ποικιλόχρους πιτυρίαση.

Σημείωση:

Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο Φύλλο Οδηγιών Χρήσης

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ

 

 
 

ΝΕΟ-MYCODERMOL

CREAM 1%

CUTANEOUS SOLUTION 1%

(CICLOPIROX OLAMINE)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

 

1.1 ΟΝΟΜΑΣΙΑ

ΝΕΟ-MYCODERMOL 

 

1.2 ΣΥΝΘΕΣΗ :

Δραστική ουσία: Ciclopirox olamine

΄Εκδοχα:

Κρέμα:  Methylparaben sodium E 219 , propylparaben sodium E 217, cetiol V, myritol 318, cutina MD, glycerol, eumulgin, water  purified

Διάλυμα: Ethanol, water purified

 

1.3 ΦΑΡΜΑΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ

- Κρέμα

- Δερματικό διάλυμα

 

1.4 ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ

Κάθε g κρέμας περιέχει 10 mg ciclopirox olamine.

Κάθε ml δερματικού διαλύματος περιέχει 10 mg ciclopirox olamine.

 

1.5 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Λευκή κρέμα που περιέχεται σε σωληνάριο των 20g.

Άχρωμο διάλυμα που περιέχεται σε πλαστικό φιαλίδιο των 20 ml.

 

1.6 ΦΑΡΜΑΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντιμυκητιασικό για τοπική χρήση.

 

1.7 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ

ADELCO -  ΧΡΩΜΑΤΟΥΡΓΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΑΦΩΝ Ε. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ Α.Ε.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 37, 183 46 ΜΟΣΧΑΤΟ – ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ. 210 4819 311-4,  FAX: 210 4816 790

 

 1. TI ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΑΣ

 

2.1 ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Η κυκλοπιροξολαμίνη 1% ενδείκνυται για την τοπική αγωγή των παρακάτω δερματικών λοιμώξεων: τριχοφυτίαση ποδιών, κάτω άκρων και σώματος, που οφείλεται στο Trichophyton rubrum, το Trichophyton mentagrophytes, το Epidermophyton floccosum και το  Microsporum canis. Mονιλίαση, που οφείλεται στην Candida albicans και ποικιλόχρους πιτυρίαση, που οφείλεται στο Μalassezia furfur.

 

2.2 ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

To NEO-MYCODERMOL αντενδείκνυται στα άτομα που παρουσιάζουν υπερευαισθησία στην κυκλοπιροξολαμίνη ή σε οποιοδήποτε από τα συστατικά του προϊόντος.

 .

 

2.3 ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ

Προειδοποιήσεις

Προσοχή: Το NEO-MYCODERMOL δεν είναι για οφθαλμική χρήση.

Προφυλάξεις

Εάν παρουσιαστεί ευαισθησία ή χημικός ερεθισμός που να συνδέεται με τη χρήση του φαρμάκου πρέπει να διακόπτεται η αγωγή και να παίρνονται τα κατάλληλα μέτρα.

Ο ασθενής πρέπει να κάνει χρήση του φαρμάκου για ολόκληρο το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από τη θεραπεία ακόμα και αν υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Εάν δεν παρουσιαστεί βελτίωση μετά από τέσσερις εβδομάδες, ενημερώστε το γιατρό σας.

Εάν η περιοχή εφαρμογής παρουσιάζει σημεία αυξημένου ερεθισμού  (ερυθρότητα, κνησμός, φλόγωση, φλύκταινες, εξοίδηση και ύγρανση), ενδεικτικά πιθανής ευαισθητοποίησης, ενημερώστε το γιατρό σας.

Να αποφεύγεται η χρήση κλειστών καλυμμάτων ή ρούχων.

 

 1. Χρήση κατά την κύηση και τη γαλουχία

΄Ερευνες αναπαραγωγής που έγιναν σε ποντίκια, επίμυες, κουνέλια και πιθήκους (με πολλούς τρόπους χορήγησης) σε δεκαπλάσιες ή μεγαλύτερες από τις δόσεις που χορηγούνται στον άνθρωπο, δεν έδωσαν στοιχεία μείωσης της αναπαραγωγικής ικανότητας ή βλαπτικής επίδρασης στο έμβρυο που να οφείλεται στην κυκλοπιροξολαμίνη. Όμως δεν υπάρχουν αξιόπιστες ή ικανοποιητικά ελεγμένες έρευνες για έγκυες γυναίκες. Επειδή οι έρευνες στα πειραματόζωα δεν είναι πάντοτε ενδεικτικές για την ανταπόκριση στον άνθρωπο, το φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μόνο αν κρίνεται απολύτως απαραίτητο.

Δεν είναι γνωστό αν το φάρμακο απεκκρίνεται στο μητρικό γάλα. Επειδή πολλές ουσίες απεκκρίνονται στο μητρικό γάλα, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή όταν το NEO-MYCODERMOL χορηγείται σε θηλάζουσες μητέρες.

 

2.3.2 Παιδιατρική χρήση

Πριν από το 10ο έτος της ηλικίας δεν έχουν καταγραφεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου.

 

2.3.3 Eπίδραση στην ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανημάτων 

Καμία γνωστή.

 

2.3.4 ιδιαίτερες προειδοποιήσεις για τα έκδοχα

Η κρέμα NEO-MYCODERMOL περιέχει methylparaben sodium E 219 και propylparaben sodium E 217, επομένως μπορεί να προκληθούν αλλεργικές αντιδράσεις (πιθανώς καθυστερημένα).

 

2.4 ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ  ΜΕ ΑΛΛΑ ΦΑΡΜΑΚΑ Ή ΟΥΣΙΕΣ

Είναι δυνατόν να παρατηρηθούν αν ο ασθενής παρουσιάζει ευαισθησία στα άλλα φάρμακα που χρησιμοποιούνται  συγχρόνως με το NEO-MYCODERMOL.

 

2.5 ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ - ΧΡΗΣΗ

Ελαφριά εντριβή με NEO-MYCODERMOL  στην πάσχουσα δερματική περιοχή 2 φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ. Η κλινική βελτίωση με υποχώρηση του κνησμού και των άλλων συμπτωμάτων παρατηρείται συνήθως στις πρώτες εβδομάδες της αγωγής. Σε περίπτωση που δεν παρουσιαστεί κλινική βελτίωση μετά από αγωγή 4 εβδομάδων με το φάρμακο, πρέπει να επανελεγχθεί η διάγνωση. Ασθενείς που πάσχουν από ποικιλόχρους πιτυρίαση απαλλάσσονται από τα κλινικά συμπτώματα   και  τους μύκητες μετά από 2 εβδομάδες θεραπείας.

 

2.6 ΥΠΕΡΔΟΣΟΛΟΓΙΑ

Υπερδοσολογία τοπικώς συνήθως δεν παρουσιάζει παρενέργειες. Σε περίπτωση εσωτερικής λήψης συνιστάται η πρόκληση εμέτου και η  ενημέρωση του γιατρού ή του Κέντρου Δηλητηριάσεων.

 

Τηλ. Κέντρου Δηλητηριάσεων: 210 77 93 777

 

2.7 ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Τοπικός ερεθισμός του δέρματος και αντιδράσεις υπερευαισθησίας που περιλαμβάνουν ερύθημα, καύσο και κνησμό. Εάν τα συμπτώματα αυτά είναι σοβαρά, να διακόπτεται η θεραπεία.

Σε  όλες τις ελεγχόμενες μελέτες με 569 ασθενείς, που χορηγήθηκε κυκλοπιροξολαμίνη κρέμα 1% σε 335 ασθενείς, που έκαναν χρήση των εκδόχων της κρέμας ( κρέμα χωρίς το δραστικό  συστατικό ), ο δείκτης ανεπιθύμητων ενεργειών ήταν χαμηλός. Σ’ αυτές συμπεριλαμβάνονται κνησμός στην περιοχή χορήγησης σ’ έναν ασθενή και επιδείνωση των κλινικών σημείων και συμπτωμάτων σ’ έναν άλλο, φλόγωση σε έναν ασθενή και  επιδείνωση των κλινικών σημείων και συμπτωμάτων σ’ έναν άλλο που χρησιμοποίησε τα έκδοχα της κρέμας.

 

Αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών

Εάν παρατηρήσετε κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια, ενημερώστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό ή τον/την νοσοκόμο σας. Αυτό ισχύει και για κάθε πιθανή ανεπιθύμητη ενέργεια που δεν αναφέρεται στο παρόν φύλλο οδηγιών χρήσης. Μπορείτε επίσης να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες απευθείας στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Mεσογείων 284, GR-15562 Χολαργός, Αθήνα, Τηλ: + 30 21 32040380/337, Φαξ: + 30 21 06549585,Ιστότοπος: http://www.eof.gr). Μέσω της αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών μπορείτε να βοηθήσετε στη συλλογή περισσότερων πληροφοριών σχετικά με την ασφάλεια του παρόντος φαρμάκου.

 

2.8 ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΟΣΗ

Να κάνετε την εντριβή το συντομότερο δυνατόν και να εξακολουθήσετε τη χρήση  σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού.

 

2.9 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Αναγράφεται στην εξωτερική και εσωτερική συσκευασία. Σε περίπτωση που η ημερομηνία αυτή έχει παρέλθει μην το χρησιμοποιήσετε.

 

2.10 ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Φυλάσσεται σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 25°C, σε σκοτεινό και ξηρό χώρο, μακριά από παιδιά.

 

2.11 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΦΥΛΛΟΥ ΟΔΗΓΙΩΝ

 06/2014

 

3. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

 • Το φάρμακο αυτό το έγραψε ο γιατρός σας μόνο για το συγκεκριμένο ιατρικό σας πρόβλημα. Δεν πρέπει να το δίνετε σε άλλα άτομα ή να το χρησιμοποιείτε για κάποια άλλη πάθηση, χωρίς προηγουμένως να έχετε συμβουλευτεί το γιατρό σας.
 • Εάν κατά τη διάρκεια της θεραπείας εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα με το φάρμακο, ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας ή το φαρμακοποιό σας.
 • Εάν έχετε οποιαδήποτε ερωτηματικά γύρω από τις πληροφορίες που αφορούν το φάρμακο που λαμβάνετε ή χρειάζεστε καλύτερη ενημέρωση για το ιατρικό σας πρόβλημα, μη διστάσετε να ζητήσετε τις πληροφορίες αυτές από το γιατρό σας ή το φαρμακοποιό σας.
 • Για να είναι αποτελεσματικό και ασφαλές το φάρμακο που σας χορηγήθηκε θα πρέπει να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες που σας δόθηκαν.
 • Για την ασφάλεια και την υγεία σας είναι απαραίτητο να διαβάσετε με προσοχή κάθε πληροφορία που αφορά το φάρμακο που σας χορηγήθηκε.
 • Μη διατηρείτε τα φάρμακα σε ερμάρια του λουτρού, διότι η ζέστη και η υγρασία μπορεί να τα αλλοιώσουν και να τα καταστήσουν επιβλαβή για την υγεία σας.
 • Μην κρατάτε φάρμακα που δεν τα χρειάζεστε ή που έχουν ήδη λήξει.
 • Για καλύτερη ασφάλεια κρατάτε όλα τα φάρμακα μακριά από τα παιδιά.

 

 

 1. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ

Το φάρμακο αυτό χορηγείται χωρίς  ιατρική συνταγή.

 

 

 

 

 
 
 

 

 

adelco

 

ADELCO - ΧΡΩΜΑΤΟΥΡΓΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΑΦΩΝ Ε. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ Α.Ε.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 37, 183 46 ΜΟΣΧΑΤΟ - ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.: 210 4819311 - 4    FAX: 210 4816790

 

 

 

0267-0614